2024. június 17. - Alida, Laura
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon28°17°

Egyenként töröm el az összes ujjadat - Poloska Péter embere így fenyegetett meg egy újságírót

Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében, egyesével töröm el minden ujjad - ezt az üzenetet küldte meg Radnai Márk 2015-ben Koltai Tamás színikritikusnak.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy az amerikai nagykövetséggel szoros kapcsolatot ápoló Jobbik vezetése beállt Magyar Péter mögé. A Magyar Jelen szerint a “Jobbik infrastruktúrája segíti Magyar Péter kampányát, amiben kulcsszerepet tölt be a korábbi jobbikos kommunikációs vezető, a rendszerváltás előtt már jó amerikai kapcsolatokkal rendelkező Radnai László és fia, Radnai Márk is”.

Radnai Márk neve nem ismeretlen a médiafogyasztók számára, ugyanis 2015-ben stílszerűen egy amolyan magyarpéteres kirohanással hívta fel magára a figyelmet.

"Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád "kàrtékony csótány". Szerinted miért? Ha még egyszed meglátlak bármelyik elôadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!"

- idézte Radnai Márk üzenetét a Tűzfalcsoport amelyet Koltai Tamás színikritikusnak küldött el.

A blog szerint Koltai állítólag többször leszólta már Radnai munkáját, sőt azt állította, hogy Radnai nem tud rendezni az Index akkori beszámolója szerint. A rendező erre olyan mérges lett, hogy megfenyegette Koltait, soha többet ne merjen beülni az ő előadására, mert eltöri az ujját. Aztán állítólag bocsánatot kért, de szerinte jogos, hogy mérges lett, mert milyen dolog ilyet mondani róla, meg a háta mögött is, meg minden.

A kritikus a fenyegetőzésre annyit reagált Facebook-oldalán, „amilyen a stílus, olyan az ember.”

Az Átrium Film-Színház erre válaszul a cikk szerint levette Radnai Closer című darabját a műsoráról.

"Radnai Márk rendező olyan stílusú üzenetet küldött Koltai Tamás kritikusnak, amely minden színházetikai, és alapvető emberi normát megsért. A szólásszabadsághoz való jog színházunk egyik legfőbb alapelve. Ebbe természetesen éppúgy beletartozik egy kritikus vagy néző negatív véleménynyilvánítása mint az erre adott dühös alkotói reakció, de a fizikai fenyegetőzés minden formája számunkra elfogadhatatlan. Ezért addig amíg Radnai Márk nyilvánosan bocsánatot nem kér Koltai Tamástól, az Átrium Film-Színházban semmiféle előadása nem szerepelhet.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató