2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Megint Orbán Viktorral példálózott Donald Trump

Arról beszélt, hogy Orbán Viktorhoz hasonlóan ő sem akar háborút, és nem számít, hogy a magyar miniszterelnököt erős embernek nevezik-e.

Orbán Viktorral példálózott Donald Trump volt amerikai elnök egy podcastban, amikor arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnökhöz hasonlóan ő sem akar háborút – számolt be róla az MTI. Trump azért is virtuális vállveregetésben részesítette Orbánt, mert utóbbi korábban úgy fogalmazott, hogy „ma a világ problémája az, hogy Donald Trump már nem elnök”.

Trump szerint sem az ukrajnai háború, sem a Hamász Izrael elleni támadása nem történt volna meg, ha ő lenne az elnök, és Orbánt idézve emlékeztetett, hogy elnöksége idején szerinte „Kína nem játszadozott, Oroszország nem játszadozott, senki sem játszadozott, és nem voltak problémáink, ma az egész világ lángokban áll”.

Ha megnézik Orbán Viktort, ő nem akar háborút, és én sem akarok háborút

– hasonlította magát Orbánhoz Trump, aki azt is elmondta a magyar miniszterelnökről, hogy nem számít, erős embernek nevezik-e, de egy nagy hatalmú fickó.

A két politikus barátsága nem új keletű. Orbán legutóbb márciusban járt Trumpnál, a találkozót követően arról beszélt, hogy „Trump egy legenda”, a korábbi amerikai elnök pedig a hírek szerint „csodálja Orbán keménységét”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató