2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Szijjártó Péter szerdán Belaruszba utazik

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 29-én munkalátogatásra Belaruszba utazik – tudta meg a BelTA a belorusz külügyminisztérium sajtószolgálatától.

Minszkben Szijjártó Péter és Szjarhej Alejnyik belorusz külügyminiszter közösen elnököl a gazdasági együttműködéssel foglalkozó belorusz–magyar kormányközi bizottság 12. ülésén.

„Várhatóan számos kereskedelmi, gazdasági és beruházási kérdés kerül megvitatásra. A munka középpontjában az energia, a mezőgazdaság, az ipari együttműködés, az egészségügy, a gyógyszeripar, az építőipar, a sport, a turizmus, az oktatás és a tudomány területén folytatott együttműködés áll majd. A bizottság ülése előtt munkacsoportok fognak ülésezni” – közölte a Külügyminisztérium sajtószolgálata a BelTA hírügynökséggel.

A látogatás részeként tervezett üzleti fórumot Belarusz és Magyarország külügyminisztere nyitja meg. A két külügyminiszter négyszemközti megbeszélést és találkozót is tart a delegációk részvételével.

Szijjártó Péter legutóbb tavaly októberben járt Minszkben, ahol az Eurázsiai Biztonsági Konferencia megnyitóján vett részt. A tárcavezető akkor a belorusz és orosz kollégáját, Szjarhej Alejnyik és Szergej Lavrovot követő beszédében leszögezte, hogy az orosz–ukrán konfliktusnak nincs megoldása a harctéren, csak a tárgyalóasztalnál. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató