2024. június 17. - Alida, Laura
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon28°17°

Vitézy: Soha ilyen keveset nem költött a főváros útfelújításra

„A fővárosi önkormányzat soha ilyen keveset arányaiban nem költött útfelújításra, mint most, és hadd tegyem hozzá, hogy 2010 és ‘14 között a főváros reálértéken rosszabb anyagi helyzetben volt, mint ma” – jelentette ki Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje az ATV-ben hétfő este.

Ezt nem én mondom. Ha megnézi Karácsony Gergely költségvetési előterjesztését, ott vannak benne a számok, hogy az inflációtól megtisztítva rosszabb anyagi helyzetben volt a főváros akkoriban. Ez nyilvánvaló is volt akkoriban, én a BKK-t vezettem, akkor arányaiban nem költöttünk ilyen keveset útfelújításra” – fogalmazott.

Vitézy szerint sok olyan ígérete volt Karácsonynak, „amit teljesíteni lehetett volna, az utak állapotától a Városháza Parkig, a rakpartig, az állatvédelemig bezárólag. Én nem azt kérem számon Karácsony Gergelyen, hogy miért nem épített új metrót, az nyilvánvaló, hogy ezt a kormány nélkül nem tudja megtenni, az uniós pénzek nélkül, de azt, hogy kis dolgokban se tudott előrelépni, azt igenis”.

A műsorvezető azokra a, Magyar Péter által is terjesztett pletykákra is rákérdezet, melyek szerint a Fidesz jelöltjét, Szentkirályi Alexandrát visszaléptetik Vitézy javára. Vitézy felhívta rá a figyelmet, hogy Szentkirályi Alexandra maga nevezte ezt a híresztelést hírlapi kacsának.

Én nem egyeztetek senkivel a kormányzat és a Fidesz döntéshozó köreiből, nem is tartok velük kapcsolatot, fogalmam sincs, hogy mit és miért csinálnak” – tette hozzá.

Ezek után az LMP jelöltje arra a híresztelésre is reagált, mely szerint ő fog visszalépni. „Ezt a leghatározottabban cáfolni tudom, nem fogok visszalépni” – húzta alá Vitézy Dávid.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató