2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Daniel Freund megint a magyaroktól retteg

A balliberális politikus szomorú, hogy Magyarország 2024 második felében az Európai Unió soros elnökeként komoly hatással lehet az uniós politika alakulására.

A magyar kormányt bíráló kirohanásairól ismertté vált zöldpárti politikus, Daniel Freund most a soros magyar elnökség miatt aggódik. Magyarország ugyanis 2024 második felében az Európai Unió soros elnökeként komoly hatással lehet az uniós politikák alakulására.

Freund a közösségi oldalán megosztotta Kovács Zoltán egy korábbi bejegyzését, amelyben a magyar államtitkár Szijjártó Péter külügyminisztert idézve azt írta, hogy „nem számít, hogy valaki mennyire kiabál velem, vagy mennyire agresszív valaki, én békepárti maradok. Mi, magyarok békepártiak vagyunk. Őszintén remélem, hogy ez a békepárti álláspont lesz a többség június 9-e után.”

Daniel Freund jól láthatóan nem örült a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár bejegyzésének, így a következő kommentárt fűzte csak hozzá:

"A Tanács elnöksége kevesebb mint 6 hét múlva. Mert senki sem tett eleget az Európai Parlament ajánlatának, hogy függessze fel ezt a rémálmot."

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató