2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Konok: Magyar Péter felszólította a szécsényi gyereknap rendezőit, hogy halkítsák le a zenét

„Hozzájuk vághatta volna a nadrágszíját” – reagált az elhangzottakra Hont András.

Az ATV Öt című műsorában is téma volt Magyar Péter szimpatizánsainak agresszív fellépése Tatabányán. A Tisza Párt alelnöke országos kampánykörútja során május 24-én érintette a Komárom-Esztergom vármegyei várost, ahol a beszédére összegyűltek hevesen reagáltak arra, hogy az egyik vendéglátóhely teraszán nem tudtak helyet foglalni.

Magyar Péter a történteket úgy fordította le a rendezvényen, hogy szándékosan kitiltották a vendéglátóhelyről a híveit. Ezzel a politikus még tovább hergelte a több száz fős tömeget. A beszéd nem sokkal később erőszakba is torkollott – idézte fel a történteket a Kemma című helyi lap. A kampányrendezvény után a szimpatizánsok körbevették a kávézót és többen elkezdték ütni annak egyik üvegét, ami végül megadta magát és megrepedt.

Konok Péter úgy reagált a történtekre, hogy a „Tisza párti hölgyek le akartak ülni a kerthelyiségben, ahol éppen nem volt hely. Nem tudom, hogy volt. Nem voltam ott. De igazából olyan mindegy! Magyar Péterhez odamennek, elmondják, hogy »Magyar Péter úr vagy Péter vagy Messiás úr– nem tudom hogy nevezik szemtől szembe – minket nem engedtek be a kávéházba, ez felháborító!« Ha nem engedték be a kávéházba, mert Magyar Péteres pólójuk volt az szerintem felháborító és törvénytelen is”.

De erre nem lehet az a megoldás, hogy odacsődítem az embereimet, és mi tagadás megfélemlítő viselkedést fogunk tanúsítani”

 – hangzott el.

Ezután a történész előhozakodott egy szécsényi esettel. Konok beszélt valakivel, aki egy nappal a tatabányai eset előtt részt vett a szécsényi gyereknapon. „Tudjátok milyen egy gyereknap: körhinta, bohóc, dumdum zene. Egyszer csak megjelent Magyar Péter, és felszólította a szécsényi gyereknap rendezőit, hogy halkítsák le a zenét, mert ő beszédet fog mondani arrébb a kis teherautóján”.


Erre Hont András publicista úgy reagált, hogy 

hozzájuk vághatta volna a nadrágszíját”.

Ezután az anarchista történész még hozzáfűzte, hogy „a gyerekek átmehettek volna és meghallgathatták volna Magyar Pétert, hogy hogy beszél a gyerekekről. Biztosan szépen”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató