2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Fidesz-KDNP: illegális kampányfinanszírozást folytat a XVIII. kerület DK-s polgármestere

A Fidesz és a KDNP XVIII. kerületi szervezete “Illegális kampányfinanszírozás” felirattal látja el a kerületi polgármester, Szaniszló Sándor plakátjait, azzal indokolva ezt, hogy a Fővárosi Választási Bizottság elmarasztalta a DK-s kerületvezetőt.

Ughy Attila, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltje szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján – miután Tóth Kálmán (Fidesz) és Szarvas Attila (KDNP) helyi frakcióvezető felragasztotta a figyelmeztető feliratot Szaniszló Sándor Béke téri plakátjára – azt mondta: a polgármester az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő gazdasági társaság által felállított reklámhelyeken mind dizájnjában, mind szlogenjében “kísértetiesen hasonló politikai kampányt folytat tájékoztatás címén”, mint a választási kampányban.

A választási bizottság eltiltotta Szaniszló Sándort a további jogsértéstől, ezért a kerületi Fidesz-KDNP mindaddig folytatja az átplakátolást, amíg a polgármester nem tesz eleget a döntésnek

– tudatta Ughy Attila.

A kormánypárti jelölt kijelentette: az önkormányzat tulajdonában lévő közintézmények falán “teniszpálya méretű mellképeken” lehet látni a városvezetőt, illetve szlogenjeit, holott a kerületben “nem mennek olyan jól a dolgok”.

Példaként említette, hogy két éve “nem sikerül felújítani” a pestszentlőrinci szakrendelőt, ezért a rendelések szét vannak szórva a kerület különböző pontjain.

Emellett növelik a kerület beépítettségét, a zöldfelületeket lakóparki és egyéb zöldmezős beruházásokkal csökkentenék tovább, “egy kertvárosi területből betonnal felöntött külvárost hoznának létre” – tette hozzá Ughy Attila.

Megjegyezte: Szaniszló Sándor “nem fogadja el a kormánytól sem a segítő kezeket”, nem támogatja a 200 milliárdos infrastruktúrafejlesztést a 142-es vasútvonalra, amivel “egy komplett városrészt lehetetlenít el”.

A jelölt arra buzdította a kerület lakóit, hogy június 9-én szavazzanak a változásra, a Fidesz-KDNP jelöltjeire. Felszólították továbbá a DK-s vezetést, hogy mielőbb adjanak magyarázatot a “jogszabályba ütköző politikai hirdetésekre” és fizessék vissza az ilyen módon elköltött összegeket.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató