2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Gyurcsány megvadult: Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa!

„Micsoda pocsék vezetője van az országnak, aki a jobb élet terve élet helyett háborús hangulattal kereskedik? Micsoda rongy társaság ez, amely inkább háborús zavarodottságba sodorja az országot, csak hogy hatalmát őrizze. A háborúnak, a háborús hangulat keltésének egy embere és egy pártja van. Orbán Viktor és a Fidesz.” Ez Gyurcsány Ferencből szakadt ki egy Facebook-bejegyzésben.

„Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa!”

A szemkilövető a bejegyzését egy a Fidesz „háború” feliratos plakátja által ihletett képpel illusztrálta, ahol a „háború” felirat mögött nem Magyar Péter, Soros György, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc fotói, hanem Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Vlagyimir Putyin és Rogán Antal képei láthatók.

Bejegyzésében Gyurcsány tizenhárom pontban sorolja, hogy szerinte valójában ki a háborúpárti:

Háborút, igazolhatatlan háborút, a ti barátotok, Putyin indított, nem a miénk.

Háborúval fenyegető további országokkal ti barátkoztok, nem mi. Kína Tajvant fenyegeti, Irán az ártatlan emberek ezreinek haláláért felelős Hámász terrorszervezetet támogatja. Ki barátkozik Kínával és Iránnal?

Mi? Nem. Ti barátkoztok.

Az Európai Unió történelmünk eddigi legnagyobb és legsikeresebb békeprojektje. Ti harcoltok ezzel az Unióval. Mi együttműködünk vele.

Az elmúlt évtizedek egyetlen európai háborús konfliktusa a föderatív Jugoszlávia széteséséhez kötődő délszláv háború volt. Na, ki az így létrejött utódállami vezetők legnagyobb kalandora, aki, mint maga mondja, hogy a háborútól se riad vissza a mai napig fennálló viták rendezésére? Na, ki? Milorad Dodik a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke? Ki Dodik legjobb barátja? Mi? Nem. Hanem ti. Orbán. Meg persze Putyin.

Ki vesz át kitüntetéseket háborúpárti politikai kalandoroktól? Mi? Nem. Ti vesztek át. Szijjártó Lavrovtól, Orbán Dodiktól.

Akarja-e a magyar ellenzék, hogy belépjünk, belesodródjunk az orosz-ukrán háborúba, ahogy Orbán állítja? Nem.

Akarja-e ugyanezt az Európai Unió? Nem.

Akarja-e a magyar ellenzék, hogy Magyarország önállóan fegyvert szállítson Ukrajnának? Nem.

Támogatta-e Orbán az Ukrajnának nyújtott, eddig megvalósult európai segítségnyújtást? Igen.

Kívánja-e a sorkatonaság bevezetését az ellenzék? Nem. Mi töröltük el.

Ki beszélt arról az elmúlt években visszatérően, hogy a sorkatonaságot kár volt megszüntetni? A Fidesz.

Megtámadja-e Oroszország hazánkat? Nem. Ukrajnával se bír már második éve. Hogy bírna a világ legnagyobb, legerősebb katonai szövetségével, a NATO-val?

Miért fenyeget mégis háborúval Orbán? Miért vádolja háborúpártisággal az ellenzéket? Mert háborús félelmek, abból táplálkozó tömegpszichózis mesterséges felkeltésével kívánja elkerülni, hogy bűneiről, gyenge kormányzati teljesítményéről, a jövőre vonatkozó tervei hiányáról legyen szó.

Bejegyzését azzal zárja, „Orbán azért mérgezi háborús hangulattal az országot, mert mára csak a méregkeverő szerepe maradt neki”. Illetve szerinte „nagy, közös nemzeti álmok” helyett „háborús propaganda van”, na meg „hamis háborús fenyegetettség felkeltése” és „az emberek őrületbe kergetése”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató