2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Salvini Ukrajna miatt bírálta a francia elnököt és a német kancellárt

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, infrastrukturális és közlekedési miniszter élesen bírálta Emmanuel Macron francia elnököt és Olaf Scholz német kancellárt az Ukrajnával kapcsolatos legutóbbi nyilatkozataik miatt, valamint annak lehetősége miatt, hogy engedélyezik nyugati fegyverek bevetését oroszországi célpontok ellen.

„Macron és Scholz ismét az összes európai polgár nevében dönt, azt állítva, hogy az Ukrajnának önvédelemre küldött fegyverek felhasználhatók orosz terület elleni támadásra. Ez egy olyan eszkaláció, amelyet a valódi vezetőknek el kellene kerülniük

„A Liga és az olasz kormány nemet mond a bolygószintű háborúra”

– írta X oldalán.

Salvini többször is kijelentette, hogy Olaszország ellenzi a konfliktus eszkalálódását. Így bírálta Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt, aki elsőként javasolta az Oroszország elleni csapásokat, valamint Josep Borrell uniós külügyi vezetőt, aki engedélyezte az ilyen döntést.
 
Antonio Tajani második miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter, valamint Guido Crosetto védelmi miniszter is szót emelt az ellen, hogy Ukrajna olasz fegyvereket használhasson.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató