2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Szállingóznak az agyhalottak, kezdődik a tüntetés a Várkert bazárnál

Az MTVA szervezett vitát csütörtök estére a Várkert bazárba. Az esemény helyszínén ellenzéki demonstrációkra kerül sor, amelyeket élőben követünk, több cikkel is jelentkezünk ma este.

A közmédia csütörtökön, 20 órától tartja az európai parlamenti listavezetők élő, televíziós vitáját. A tizenegy szereplős esemény létrejöttét kritikus vélemények kísérték, az egyik párt a listavezetője helyett humoristát delegál a stúdióba.

A Tisza párt listavezetője, Magyar Péter pár napja jelezte, hogy ő is ott lesz a vitán, és azt is, hogy ezzel együtt megtartják azt a demonstrációt is, amelyet a Várkert bazár elé szerveztek. Rajtuk kívül a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is tüntetést szervezett, ők a vita idejére hívták a helyszínre szimpatizánsaikat.

A Momentum Magyar Péternek üzent 

18:05: A Momentum aktivistái molinót helyeztek el a Várkert bazárnál, amelyn az áll, hogy: „NOlimpia > államcsőd”– írta a párt, amely fotót is mellékelt erről.

Bárki is hiszi ezt, a Momentum nem bűnben fogant, hanem megóvta az országot egy potenciális államcsődtől.

– tették hozzá.

Mindennek előzménye az, hogy Magyar Péter bűnben fogant pártnak nevezte a Momentumot az előző héten egy interjúban, amelyet a párt több politikusa is sérelmezett.

Fagylaltosztással kezdődött az esemény, de még csak kevesen vannak 

17:50: Fél órával a Magyar Péter által meghirdetett gyülekező előtt ingyen fagylaltot adtak a szimpatizánsoknak.

Folyamatosan építik a színpadot, egyelőre a villamosok is közlekednek, és nem lehet tudni, hogy lezárják-e. Sokan biciklivel érkeztek. Zömében a Tisza pártot támogató állampolgárok jöttek, más pártok szimpatizánsairól egyelőre nincs tudomásunk.

Rengeteg a civil ruhás rendőr, de vélhetően a Tisza párt alelnökéhez közel álló biztonsági őröket is a Várkert Bazárhoz vezényelték. Készenléti rendőrök is jelen vannak, ők testkamerát viselnek.

Egy Tisza pártos logóval díszített pólót viselő hölgy azt hangoztatta:

Miért vagyunk ilyen kevesen. Hol vannak a többiek?

Azt kérdezték egymástól, hogy nem lehet-e bemenni a Bazárba.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató