2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Kamu Geri azt hazudta, hogy nincs külföldi pénz a mostani kampányában

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere a 24.hu-nak adott interjút, amelyben többek között kihívóiról és a ciklusa beruházásairól, fejlesztéseiről is beszélt.

Továbbra is fenntartja, hogy a Fidesznek két főpolgármester-jelöltje van: van egy hivatalos, akinek az a dolga, hogy mozgósítsa a Fidesz-szavazókat (Szentkirályi Alexandra), és van egy általuk felkarolt másik jelölt, akinek meg az a dolga, hogy megossza az ellenzéki szavazókat (Vitézy Dávid) – erről beszélt többek között Karácsony Gergely főpolgármester a 24.hu-nak adott interjújában.

A beszélgetésben szóba került még az is, hogy:

- Vitézy Dávid szerinte azzal osztja meg az ellenzéki szavazókat, hogy ellenzékinek maszkírozza magát. Úgy véli, ha az LMP főpolgármester-jelöltje „sértené a Fidesz érdekeit, alighanem megkóstolná őt is a propaganda”.
- Nehéz a listás szavazatért kampányolni, miközben annak létéről a budapestiek 3 százaléka tud jelenleg, vagyis a túlnyomó többség a szavazófülében szembesül majd azzal, hogy nemcsak főpolgármestert, de pártlistát is választania kell.
- Eddig is koalícióban vezette a várost, meg fogja oldani ezután is a város kiegyensúlyozott működését. De szerinte a Fidesz mesterterve az, hogy ha nincs Vitézy, akkor nincsen az új választási rendszer sem.
- A Mi Hazánkkal semmilyen közös ügyük nincs, és nincs a Fidesszel sem. Azt gondolja, hogy a jelenlegi Fidesz-frakciót vissza fogják sírni, mert ebben legalább polgármesterek ülnek, akik értik az önkormányzat működését. 
- Szerinte vannak jelei annak, hogy Vitézy Dávid mintha főpolgármester-helyettesi kampányba kezdett volna. De ő Kiss Ambrussal mint általános főpolgármester-helyettessel mindenképp szeretne tovább dolgozni.
- Mint mondta, „amikor Orbán Viktor ide is elküldte a »fürkészeit«, és megkérdezték, mit kérek azért, hogy ne legyek miniszterelnök-jelölt, már csak azt tudtam mondani, hogy ne legyenek ilyen végtelenül gonoszak”.

A nemrégiben az Astorián átadott zebráról, a Városháza előtti parkról, a pesti alsó rakpart zöldítésének programjáról beszélve azt mondta, a felsorolt projektek egy része hosszabb előkészítést igényelt, egyik része pedig csak a ciklus közepén vetődött fel tervként, ezért kerültek ezek a kampányban átadásra, vagy bejelentésre.

Arra a kérdésre, hogy van-e külföldi pénz a kampányában nemmel válaszolt, és elmondta, hogy erre a kampányra nyitott egy sima lakossági folyószámlát, oda érkeznek most az adományok.

Szerinte „már olyan makulátlan, minden kreativitást nélkülöző, ortodox adománygyűjtést csinálunk, amin senki nem talál fogást”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató