2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Németh Balázs elárulta, milyen volt belülről a köztévés vita

A közmédia csütörtökön megtartotta az európai parlamenti listavezetők élő, televíziós vitáját. A vita levezénylésére a közmédia Volf-Nagy Tündét és Németh Balázst kérte fel. Utóbbi pénteken a saját közösségi oldalán számolt be arról, milyen volt belülről a Várkert Bazárban megrendezett élő vita.

Németh Balázs, az M1 korábbi híradósa Volf-Nagy Tündével, Novák Katalin egykori köztársasági elnök kommunikációs igazgatójával együtt vezette a csütörtök esti nyilvános vitát az EP-listavezetők között.

A volt híradós péntek reggel a hivatalos Facebook-oldalán arról számolt be, hogy milyen volt belülről, a stúdióból a vita. Bejegyzését azzal kezdte: „Beírjuk az »emlékkönyvbe«: volt egyszer egy EP-listavezetők vitája, ahova beugrottam játékvezetőnek.”

Németh Balázs azt írta, pénteken biztosan elkezdődik az értelmezések vitája. „A körülményeket bírálják majd azok, akik úgy érzik, a vártnál kevesebbet hoztak ki a csütörtök estéből. Pedig meglepetés egyetlen résztvevőt és nézőt sem érhetett, a szabályokat ismerte mindenki” – tette hozzá.

Ezt követően pontokba szedte, hogy milyennek élte meg a vitát:

- A politikusok izgultak, általában nem kicsit, hanem nagyon! (Nem könnyű műfaj egyébként „tessék”-re két percet értelmesen beszélni egy kamerába.)

- Betartották a játékszabályokat még azok is, akik előtte hergelni, vádaskodni, személyeskedni próbáltak.

- A többség előre készült, gyakorolt, megírta és megtanulta a szövegét. (Biztosan volt köztük, aki otthon felmondta a tükör előtt az egy- és kétperces hozzászólásait.)

- Meglepő volt, hogy mennyire nem akartak / nem tudtak egymásra reagálni, pedig lett volna rá lehetőség minden megszólalásnál. Talán éppen amiatt történt ez, mert nem mertek eltérni az előre megtanult, időre kimért szövegtől.

- Aki akart, tudott fontos, értelmes dolgokról beszélni, (számára) fontos üzeneteket megfogalmazni. Egyetlen ember próbálta volna(!) elbohóckodni, de a végeredmény inkább szánalmas lett, mint vicces.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató