2024. június 18. - Arnold, Levente
EUR : 396.04
USD : 369.89
Időjárás ikon30°20°

Megverték az Esbjerget, BL-döntőt játszhatnak a Győr kézisei

A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének első mérkőzését a Győr és az Esbjerg játszotta.

A dán csapat eddig még nem nyert meccset a Final Fourban, és ez a rossz sorozat szombat délután sem szakadt meg. Pedig jól kezdtek a dánok, 5–2-re vezettek, de innen a magyar csapat egy ötgólos rohammal átvette a vezetést. Ezek után a dánok lőttek zsinórban három gólt, és 7–8-ról a győriek percei következtek, és a félidő végére egy nyolc perces szünetet kihasználva 13–9 lett, az utolsó másodpercben a klubtól búcsúzó szélső, Schatzl Nadine volt a gólszerző.

A második félidőben az Esbjerg felzárkózott, a 7-6 elleni játék nem igazán ízlett az ETO-nak, és a legnagyobb sztár, Henny Reistad is megtalálta az utat a gólszerzéshez.

Az utolsó tíz perc 21–19-es magyar vezetéssel kezdődött, és Per Johansson időt kért, hogy döntő rohamra indítsa érezhetően fáradó csapatát. A szélre visszahozta Lukács Viktóriát, középre pedig Nze Minkót.

Az utolsó öt percre 22–21-es vezetéssel indultak a csapatok, és Nze Minko hatalmas gólt lőtt talpról. Nora Mörk klasszis megoldással, hetesből ejtett egy gólt, ezzel ismét egy gólra hozta fel az Esbjerget. Az elhaló győri támadás után üres kapura lőttek a dánok, de a felső kapufa hárított, nagy mázli volt. Kristianssen belement, Sandra Toft ezt ellensúlyozva óriási bravúrt mutatott be a kapuban.

Másfél perccel a vége előtt ismét a Győr támadhatott, már passzív jelzés alatt megtalálta a koreai Ryu a beállóban norvég Brattsettet, aki a kapuba pattintott. A dánok a szélről feljöttek egy gólra, 16 másodperccel a vége előtt a Győr időt kért, csak meg kellett őrizniük a labdát.

Az Esbjerg még odaért a kapuig, Tofttól azonban az utolsó pillanatban jött egy bravúr – kiszedte a felsőből Solberg lövését –, és ezzel a Győr készülhet a vasárnapi döntőre. Az ellenfél a 18 órakor kezdődő Metz és Bietigheim találkozó győztese lesz.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, BUDAPEST (MVM DOME)
ELŐDÖNTŐ
Team Esbjerg (dán)–Győri Audi ETO KC 23–24 (9–13) 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató