2024. június 19. - Gyárfás
EUR : 396.04
USD : 369.89
Időjárás ikon30°20°

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott egy férfi, aki két nőt is molesztált a XI. kerületben

Jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki több nőt is molesztált május végén a fővárosban – közölte a Fővárosi Főügyészség, írja az MTI.

A férfi május 25-én délelőtt a XI. kerületben követni kezdett egy számára ismeretlen, két kisgyermekével hazafelé tartó nőt, akivel beszélgetni próbált. A nő erre nem reagált, de a férfi egészen a lakóháza liftjéig követte, ahol a lábával megakadályozta, hogy bezáródjon a liftajtó, és molesztálni próbálta a nőt. A nő kilökte a férfit liftből, a férfi ezután távozott.

Viszont másnap, szintén a XI. kerületben, egy másik nőt is követni kezdett az utcán, fogdosta és átölelte őt. A nő kiszabadult az ölelésből, majd egy járókelő rászólt a támadóra, aki ezután elmenekült.

A fővárosi rendőrök a férfit azonosították, és őrizetbe vették.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit kétrendbeli, az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Budai Központi Kerületi Bíróság vád szerint bűnösnek mondta ki a férfit, és 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató