2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Fontos bejelentést tett a ma esti ír–magyar meccs előtt Szijjártó Péter

Négy magyar konzul is jelen lesz a Magyarország és Írország közötti barátságos futballmeccs helyszínén kedden Dublinban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a kiérkező szurkolóknak – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mérkőzés reggelén Budapesten.

A tárcavezető arról számolt be, mielőtt útnak indult volna Monacóba, hogy a szervezők mintegy ötszáz magyar drukkerre számítanak, a jelenlegi adatok szerint 452-en szurkolnak majd a vendégszektorban.

Ennek megfelelően egy magyar konzul a dublini repülőtéren fog szolgálatot teljesíteni, hogy az érkezők belépése zökkenőmentes legyen Írországba, három másik kollégája pedig az Avia Stadionban lesz jelen, hogy szükség esetén segíthessenek az esetleg felmerülő ügyes-bajos dolgokban – tudatta.

Szijjártó Péter közölte: ha valaki Dublinban napközben, vagy a mérkőzést követően esetleg bajba kerül, vagy bármilyen segítségre van szüksége, az a +36 30-387-06-36-os ügyeleti telefonszámot hívhatja.

Reméljük, hogy inkább magyar gólokról, és nem konzuli ügyekről szól majd a mai nap, de ha valakinek szüksége van a kollégáim segítségére, akkor négy konzult megtalálhat a repülőtéren, illetve a mérkőzés helyszínén

 – jelentette ki.

Jó szurkolást és magyar győzelmet kívánok mindenkinek! – tette hozzá.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató