2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Weber üzent Poloska Péternek: Az ajtónk nyitva áll

„Nagyon szívesen” együttműködik Magyar Péterrel – ezt mondta a jobbközép Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber. „Az ajtónk nyitva áll” – mondta Weber a Politico Playbooknak adott nyilatkozatában. A frakcióvezető azt is mondta, hogy örül Magyar érdeklődésének.

A Politico emlékeztet rá, hogy a volt fideszes Magyar Péter hirtelen oldalt váltott, és „egy tömeges, az állami korrupció ellen fellépő, az emberek utcára vivő, establishment-ellenes mozgalom élére állt”.

„Mi a Néppártba szeretnénk beülni, ezt szeretném megint hangsúlyozni. Most küldünk egy levelet a Néppárt elnökének, hogy felvegyük a kapcsolatot és beszéljünk arról, hogy a Néppárthoz egyáltalán csatlakozhat-e majd a Tisztelet és Szabadság, leánykori nevén Tisza Párt. Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben és ne adj Isten, még akár más intézményekben is” – nyilatkozta korábban a Telexnek Magyar Péter.

A Politico most azt is írja, hogy a Tisza párt az előrejelzések szerint hat EP-s mandátum megszerzésére készül, és hangot adott annak a vágyának, hogy csatlakozzon az EP néppárti frakciójához.

A Politico megjegyezte azt is, hogy miközben az Orbán-kormány a „háborúellenes” narratívát tolja, dezinformációt terjesztett arról, hogy Weber állítólag az egész EU-ban a tömeges katonai sorozás tervének élére állt. Ezt a Néppárt egyenesen „félrevezetőnek” minősítette. Weber a héten a Der Spiegelnek adott interjújában „álhírnek” nevezte a sorkötelezettség tervét.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató