2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Kukával és paravánnal verte egymást két társaság Nyergesújfalun

Ugyanabban a nyergesújfalui kocsmában italozott egy szülinapot ünneplő testvérpár, valamint egy háromfős társaság. A testvérpár viselkedése miatt összevesztek egymással, majd az utcán össze is verekedtek. Kukával és egy paravánnal verték egymást.

Nyergesújfalun ugyanabban a kocsmában italozott 2022 májusában egy háromfős társaság, valamint egy testvérpár, akik egy szülinapot ünnepeltek. A testvérpár egyik tagja kötekedni kezdett más vendégekkel, valamint sértegette a felszolgálót és kiöntötte az italát.

A testvére próbálta leállítani, majd kimentek a teraszra, de ott egymást kezdték el lökdösni. Közben az egyik vendég kizárta őket a kocsmából a viselkedésük miatt. Amikor erre rájött a testvérpár, az egyikük egy sörösüveget dobott az ajtónak, majd elindultak haza. A kocsmából három férfi követte őket. Amikor a banda utolérte a testvéreket, a testvérpár egyik tagja megindult feléjük, de a testvére visszafogta.

Erre a testvérpár egyik tagja megfogta a fémkukát és a banda felé dobta. A dobás azonban betörte az egyik drogéria kirakatát, ezzel 142.240 forintos kárt okozott. A banda két tagja ezek után a kátyúkat jelző paravánt dobta a testvérek felé, majd az egyikük kukával dobta meg az egyiküket.

A bíróság garázdaság és rongálás miatt ítélte el az 5 férfit. Az egyik férfit 1 év, végrehajtásában 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, két férfit 300.000,-Ft., illetve 200.000,-Ft., egy férfit 8 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, egy férfit 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Az döntés három férfival szemben jogerős – írja közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség. 

(ugyeszseg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató