2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Orvost! Orvost! Hullanak az agyhalottak a Hősök terén a 40 fokban

A hangulat nem forradalmi, inkább egy túlélő-show lett lapos hangulattal.

Rengetegen rosszul lettek Poloska mai rendezvényén, ami most is tart. Nagyjából 15-20 ezer agyhalott mehetett ki a 40 fokos hőségben a pszichopatához. Ugyanezek azért szurkoltak, hogy a Békemenetet mossa el az eső, erre ma hullanak mint a legyek a téren és mentőkért kiabálnak állandóan a színpadról. Cikkünk írása közben is orvosokért kiabálnak...

Alább egy Indexes összefoglaló, ami eddig történt:


Tarr Zoltán: Ti vagytok a hősök, ez a ti teretek 

Tarr Zoltán is beszédet mondott, hangsúlyozta, hogy ők árkot betemető közösség, akiknek fontos az egymást meghallgató párbeszéd, és akik nem rekesztik ki, nem nevetik ki azokat, akik mást gondolnak, akiknek más a véleménye.

Nem felejtjük, hogy honnan jöttünk, de nem a múltba nézünk, ez a Hősök tere, jelen idő. Ti vagytok a hősök, ez a ti teretek

– húzta alá az európai parlamenti képviselőjelölt.

Újra orvosra volt szükség 

Tarr Zoltán beszéde közben is rosszul lett valaki, a képviselőjelölt a színpadról kért orvost.

Többen is rosszul lettek 

Többen is rosszul lettek a tűző napon, három-négy embert ki kellett vinni a tömegből. Helyszíni tudósítónk szerint elképesztő hőség van a téren.

Magyar Péter: Régi fideszesek hozták el a tagkártyájukat 

Nagy Ervin után rövid időre Magyar Péter lépett a színpadra, közölte: 191 településen 199 beszédet mondott az elmúlt időszakban. A politikus azt állítja, mindennap előfordult, hogy régi, jobboldali fideszesek vitték el a tagkártyájukat, de van egy különleges személy, múlt hét szerdán Kapuváron jártak, ott találkozott Lendvai Józseffel, aki egy „no war” táblával ment, és részt vett szombaton a Békemeneten. A rendezvény után beszélgettek, és azt mondta „most eljön hozzánk, már velünk van”. Magyar Péter hangsúlyozta, a Tisza a béke pártja. Lendvai József közben megjelent a színpadon a „no war” feliratú táblával.

Nagy Ervin: Aki hajlandó volt a bábjukká válni, azt megjutalmazták 

Nagy Ervin a kultúráról beszélt, kifejtette, hogy nem hajlandó nyilvánvaló igazságtalanságok mellett szemlesütve elkullogni. Minden, amit gyermekkorában bátorságról, erényről, szolidaritásról, bajtársiasságról gondolt és tanult, az a jelenkor Magyarországán inkább bajba sodorja. Sok kollégája van most is a téren, aki retteg színpadra állni a gyűlöletcunami miatt.

„Megadatott nekem a pályám során, hogy olyan emberektől tanulhattam a hazafiasságot, mint Bereményi Géza, akivel órákig vitatkoztunk 56-ról, és mégis ölelkezve váltunk el. Olyan színészóriásokkal dolgozhattam, akik emberként is óriásokká váltak a szememben, mint Cserhalmi György, aki nem volt hajlandó kozmetikázni a véleményét, és inkább tört, mint meghajlott. Nekem ők adtak leckét tartásból, férfiasságból, magyarságból, nyakasságból. Nekem ők voltak a vitézeim” – fogalmazott Nagy Ervin.

Az utolsó években nyilvánvalóvá vált, hogy a politika kifutófiújává akarja tenni a kultúrát. Ócska üzenőfalnak használni a propagandagépezetében. Aki hajlandó volt bábjukká válni, azt megjutalmazták. Így nőttek ki a földből null kilométeres producerek hétmilliárdos támogatással elsőfilmesként.
Nagy Ervin leszögezte, ő is szerepelt kosztümös filmben, de azt az alkotói kíváncsiság hívta életre, nem a politikai akarat, és nem kellett kivezényelni rá az iskolásokat, hanem mentek rá maguktól.

„A kultúra rosszul tűri a rabigát, éltető eleme a szabadság, akárcsak a magyar népnek” – húzta alá Nagy Ervin, hozzátéve: a Tisza Párt szorgalmazza a politika és a kultúra eltávolodását, mert utóbbi csak akkor mutatja fel teljes pompáját, ha békén hagyják. A Tisza működtetne, nem tulajdonolna, szervezne, de nem utasítana. Megerősítenék a népművelő szakokat.

Nagy Ervin beszéde közben valakinek orvosra volt szüksége.

Frissítés:

Peti kb. 5 percenként kért orvost...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató