2024. június 17. - Alida, Laura
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon28°17°

Gyurcsányék máris reagáltak Tordai Bencére és Magyar Péterre

A DK nem akar beleszólni a Párbeszéd ügyeibe. A Tisza Pártra partnerként tekintenének.

Megírtuk, Tordai Bence országgyűlési képviselő a választások lezárását követően közölte közösségi oldalán: kilép Karácsony Gergelyék pártjából. Mint fogalmazott: a Demokratikus Koalícióval, az MSZP-vel kötött megegyezés nem összefogás, hanem önfeladás volt. „Ezért a közös listát nemcsak a kampányban, de még a szavazatommal sem tudtam támogatni. Ha pedig az ember nem tud jó szívvel a saját pártjára szavazni, abból le kell vonnia a konzekvenciát.”

Kálmán Olga a DK eredményváró rendezvényen a következőképpen kommentálta Tordai lépését: a DK soha nem szól bele más párt ügyeibe, így a Párbeszéd kapcsán sincs mit mondaniuk. Ugyancsak szóba került a baloldali politikai ambíciókkal bíró Magyar Péter pártja. Kálmán azt mondta,

a Demokratikus Koalíció minden olyan pártra, így a Tisza Pártra is partnerként tekintenek, amely le akarja váltani az Orbán-rendszert.

Időközben a Partizánnak azt nyilatkozta Tordai Bence, hogy nem mond le egyéni országgyűlési mandátumáról, s marad a Párbeszéd parlamenti frakciójában.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató