2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Kovács Gergely nyert és kijelentette: nem marad a Turul-szobor

A Kétfarkú Kutyapárt társelnöke húzta be a XII. kerületet, Hegyvidék új polgármesterével pedig a Partizán készített interjút. Ebben rákérdeztek a Turul-szobor sorsára is, Kovács pedig kijelentette, hogy

az nem fog a helyén maradni.Sorra jönnek a helyhatósági választások eredményei, néhol pedig már a győztesek kiléte is ismert. Ilyen Budapest XII. kerülete is, ahol a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, Kovács Gergely szerezte meg a polgármesteri széket. A viccesnek nem nevezhető viccpárt társelnökével a Partizán készített interjút a Gödör Klubban. A riporter rákérdezett, hogy marad-e a kerületben a baloldal által régóta üldözött Turul-szobor.

„Nem ez a legfontosabb kérdés, de nem fog maradni a Turul-szobor”

– mondta a szélsőbaloldali politikus, aki nyilasozott és nácizott is egy sort, majd kijelentette, hogy a szoborparkba fog kerülni a Turul. Ezt egyébként már az előválasztás során is megígérte Kovács Gergely. A kerületben nem csak a polgármester, de a testület is baloldali többségű lesz. Kovács azt is elmondta, hogy ő Vitézy Dávidra szavazott, akivel el tudja képzelni az együttműködést. 

(Magyar Jelen)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató