2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Lemondott Donáth Anna

Hétfő délelőtt a Momentum belső fórumán Donáth Anna bejelentette, hogy lemond a párt éléről – értesült a Telex több forrásból, majd alig pár perccel a cikkük megjelenése után Donáth Facebookon nyilvánosan is közölte a hírt.

Facebookon jelentette be lemondását a Momentum pártelnökségéről Donáth Anna, miután a párt se a közgyűlésbe, sem pedig az Európai Parlamentbe nem jutott be a vasárnapi választásokon.

Közleményében kudarcnak nevezte az Európai Parlamenti eredményüket – még akkor is, ha úgy érzi, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a mi európai parlamenti munkánkra mondtak nemet.

Donáth hozzátette:

"vasárnap este nem mehetett el szó nélkül a sikereik mellett sem, azokra ugyanolyan büszke vagyok, amennyire vállalja a felelősséget a sikertelen EP-eredményekért."

„Az, hogy Zuglóban egyszerre győztük le a régi baloldalt és a Fideszt, hatalmas teljesítmény. Ahogy Pikó András és Soproni Tamás újrázása, Bánréve, Vámospércs, Keszthely és Győr elhódítása” – írta.

Úgy fogalmazott, hogy annak a politikának látja értelmét, ami „szívből jön. Amiben hiszünk”. És ők ebben a liberális politikában hisznek.

Egy olyan világban, ahol egyre erősebb a szélsőjobb, ahol egyre nagyobb teret nyernek a jobboldali populisták, még inkább szükség van arra, hogy valaki kérlelhetetlenül kiálljon ezen értékek mellett – írta.

„Csináld azt, amiben hiszel, úgy, ahogyan a legjobban tudod, és feküdj le minden este úgy, hogy tiszta a lelkiismereted – ez az én filozófiám. A jövőben is eszerint fogok politizálni.  A lelkiismeretem pedig úgy marad tiszta, ha vállalom a felelősséget, és lemondok a pártelnöki pozícióról” – fejezte be posztját Donáth Anna, aki mindenkinek köszönetet mondott a támogatásért.

„Nem adjuk fel, dolgozunk tovább értetek és veletek”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató