2024. július 25. - Jakab, Kristóf
EUR : 391.96
USD : 361.72
Időjárás ikon28°18°

Orbán Viktor értékeli a választási eredményeket

A miniszterelnök a Fidesz–KDNP eredményváróján szólal fel.

Vasárnap késő este értékeli a választási eredményeket Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP eredményváróján, a fővárosi Bálnában.

Illendő lenne, hogy várjunk még egy órát, mire kiderül a budapesti főpolgármester-választás eredménye, de nem várunk tovább – kezdte a választási eredményeket értékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP eredményváróján, a fővárosi Bálnában.

„Kelemen Hunorékat innen is üdvözöljük!” – gratulált az RMDSZ-nek, amely elérte az 5 százalékos bejutási küszöböt.

A kormányfő úgy fogalmazott: vasárnap önkormányzati és európai parlamenti választásokat is tartottak, és mind a kettőt megnyerték a kormánypártok.

Szeretnék köszönetet mondani az összes választópolgárnak, akik részt vettek az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon

– fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök az 57 százalékos részvételi arányt úgy értékelte: a demokrácia jól van.

Vasárnap két választást tartottak, és mind a kettőt megnyertük. Háborús helyzetben és nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket.

Van Budapesttel együtt húsz vármegyei közgyűlés Magyarországon. Mindegyiket megnyertük – rögzítette. Jelezte, hogy a kormánypártok elvesztettek három, de nyertek négy megyei jogú várost.

A főpolgármester-választás kapcsán közölte, hogy Szentkirályi Alexandrának igaza volt. Ezzel arra utalt, hogy a kormánypártok főpolgármester-jelöltje pénteken visszalépett, és arra kérte támogatóit, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra, hogy le lehessen győzni Karácsony Gergelyt.

Az európai parlamenti választást úgy látja, hogy a magyarok megüzenték: békét akarnak. Leszögezte: megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Kiemelte, hogy ezzel a felhatalmazással a kormány kettőzött erővel küzd, hogy távol tartsa hazánkat a háborútól. 

Migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel stop – foglalta össze a választás tanulságait.

Fontos, hogy soha ne veszítsük el a hitünket abban a tekintetben, hogy a világban van valami erkölcsi természetű egyensúly.

Ezért jegyezzük meg, hogy a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében írta ki a magyar történelemből a Momentumot

– jelezte Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint az európai parlamenti választásoknak még egy fontos tanulsága van: a magyar emberek világosan megmondták, hogy akik Brüsszelben a hazájuk ellen dolgoznak, azokat meg fogják büntetni.

Végezetül szeretném megköszönni a Fidesz–KDNP aktivistáinak azt a munkát, amelyet az utolsó néhány napban véghezvittek. A szombati egymillió találkozás napja hosszú ideig magyar és talán európai rekord is marad, talán nem tovább, mint két évig – tette hozzá.

Azt üzente a támogatóknak és aktivistáknak mint a győztes párt elnöke, hogyba mai napon legyőztük a régi és az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra le fogjuk őket győzni!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató