2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Orbán Viktor Toroczkainak: „Ezt a marhaságot nem feltételezhetik rólam”

Orbán Viktor miniszterelnök az európai parlamenti és önkormányzati választások másnapján a parlamentben válaszolt az ellenzéki képviselők kérdéseire.

Toroczkai László arról beszélt, hogy sok jó dolog történt tegnap, többek között beigazolódott, hogy négy politikai erő maradt talpon, „ebből három globalista európai pártcsaládokhoz igyekszik, kivéve a Mi Hazánkat.

Az is jó hír, hogy megkezdődött a Fidesz erodálódása”, a Mi Hazánk pedig beérte, sőt talán le is hagyta a DK-t.

Ilyen mértékben egy globális nagyvállalat még soha nem avatkozott be a választásokba, mint most, a Facebook folyamatosan cenzúrázott politikai pártokat

– mutatott rá a Mi Hazánk elnöke.

A videón 25:00-nál kezdődik a vita:Orbán Viktor válaszát azzal kezdte,

nem várható el, hogy az ellenzék képviselői kirobbanóan jó véleménnyel legyenek a miniszterelnök szellemi képességeiről, de azt a marhaságot nem feltételezhetik rólam, hogy megállapodtam a Metával, hogy töröljék a beszédeimet.

A kormányfő megjegyezte, voltak a demokrácia szellemiségével nehezen összeegyeztethető dolgok, például lehettek olyan pártok, amelyek külföldről kaphattak pénzt egy kampányban.

„Bennünket a globalistákhoz sorolni újdonság Brüsszelben, ahol valahogy pont az ellenkezőjét szokták gondolni arról, amit ott képviselünk” – jelezte Orbán Viktor.

„Segítek, miniszterelnök úr, hogy mi a különbség köztünk. Az ön beszédét pár napon belül visszaállították. 2019 óta politikai beavatkozásra törölték az én oldalamat, jogerős bírósági pert nyertem Magyarországon” – vágott vissza Toroczkai László.

Orbán Viktor válaszul arról beszélt, hogy ez az ügy érinti a magyar demokrácia minőségét, majd arra kérte a Mi Hazánkat, hogy tegyenek javaslatot, „szívesen működünk önökkel ebben együtt”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató