2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Megtámadták a szélsőbalos Fáklya antifa tagjait a józsefvárosi Kesztyűgyárban

Szélsőbaloldali szervezet tagjait támadták meg hétfő este a VIII. kerületi Kesztyűgyár közösségi házban, írja a kerületi újság. A Fáklya közösség tagjai voltak azok, akik filmvetítésre és workshopra béreltek ki egy termet az épületben. Amikor ehhez készültek, az önkormányzat közleménye szerint „5-6 fő kapucnis, fekete ruhába öltözött férfi berontott, és megtámadta a bent tartózkodó fiatalokat”.

A Fáklya a saját definíciója szerint egy forradalmi, szélsőbaloldali kommunista szervezet, más helyen magát marxista közösségként határozza meg. A Facebookon már cikkünk megjelenése után közzétett nyilatkozatuk szerint „a Forradalmi Kommunista Internacionalé megalakulását közvetítő nyilvános esemény” volt a hétfői.

Az önkormányzat közleménye szerint a támadók lökdösődtek, székeket dobáltak, összetörték a projektort és több embert megütöttek, majd a közlemény szerint „a Kesztyűgyár munkatársainak közbelépésének hatására elhagyták a helyszínt”. A megtámadott fiatalok közül hárman megsérültek, egyiküket kórházba kellett vinni, a másik kettőt a mentők a helyszínen ellátták. A Fáklya azt írta: „Az elkövetők az egyik elvtársunkat ököllel arcon ütötték, egy másik elvtársunkat pedig a nyakánál fogva áthajították az előzetesen berendezett székeken”. Szerintük nácik támadtak rájuk.

Az önkormányzati közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató