2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

„Erőszakos magyar huligánok” – Németország főrendőre szerint a terror és az Eb-re utazó magyar szurkolók veszélyesek

Németország országos rendőrfőkapitánya szerint az iszlamista terror a legnagyobb veszély, de azért a magyaroktól is tartani kell. Így fogadja honfitársainkat az Eb-rendező.

„Magyarországról is érkezhetnek erőszakos huligánok a német városokba” – jelentette ki a német országos rendőrfőkapitány, Ralf Kusterer Baden-Württemberg és Rajna-vidék-Pfalz tartományok regionális közszolgálati médiuma, a Südwestrundfunk beszámolója szerint. A német főrendőr elmondta, hogy a „magyar huligánok” a  közösségi médiában már be is jelentették, hogy milyen koreográfiával készülnek a június 19-én Stuttgartban rendezett német válogatott elleni meccsre.

Kusterer szerint a „magyar huligánok” már a 2021-es Európa-bajnokságon is felháborodást keltettek, és ezzel kell számolniuk a mostani Eb-n is.

„Több mint 5000 rendbontó, ez kihívás lesz a rendőrség számára”

– fogalmazott. 

A magyar szurkolók viselkedése miatt a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) a 2021-es Eb-n ezért megbüntette az UEFA – idézte fel a német rendőrfőnök. Kustere elmondta, hogy annak érdekében, hogy Stuttgartban az Európa-bajnokság idején képesek legyenek a legmagasabb szintű biztonságot garantálni, a város és a rendőrség hónapok óta dolgozik egy biztonsági terven. A héten az MHP Arénában tartott nagyszabású gyakorlaton a rendőrök és a mentők azt gyakorolták, mit kell tenni terrorakció esetén.

A német rendőrségnek úgy tűnik valami „beakadt” a magyar szurkolókkal kapcsolatban, hiszen emlékezetes, hogy tavaly márciusban a német hatóság emberei megállították a Bayer Leverkusen-Ferencváros Európa-Liga meccsre tartó vendégdrukkereket szállító vonatot, mindezt azzal indokolva, hogy a vonat „veszélyt jelent” Németországra nézve.

De a Südwestrundfunk szerint nem csak az „erőszakos magyar futballszurkolók” aggasztják az országos rendőfőnököt.

„A legnagyobb veszélyt az iszlamista terror jelenti” – jelentette ki Kusterer. Úgy véli, az Európa-bajnokság mindenekelőtt a rendőrséget fogja próbára tenni. Ennek ellenére állítása szerint a 2024-es UEFA Eb idejére idején elegendő rendőri erő áll rendelkezésre a helyszíni a biztonság garantálásához.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató