2024. július 17. - Elek, Endre
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Két napra szivárványszínűre világítják ki a müncheni arénát a foci-Eb alatt

Két napra a Pride miatt szivárványszínűre világítják ki a müncheni Allianz Arenát a labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt – írja a Süddeutsche Zeitung nevű német lap. Ezen a két napon nem rendeznek mérkőzéseket a stadionban.

A stadion kivilágítása 2021-ben, az előző Európa-bajnokságon nagy port kavart. Az UEFA nem engedte, hogy a müncheni stadion szivárványszínű legyen azon a meccsen, amikor Németország fogadta a magyar válogatottat. Emiatt több német cég és a Barcelona is tiltakozott. Korábban Magyarországon indult online petíció a müncheni stadion szivárványos kivilágításáért, hogy ezzel is tiltakozzanak a gyermekvédelmi törvény ellen. Az ötlet elég komoly politikai támogatást kapott Bajorországban. Akkor Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta, károsnak tartja a sport és a politika összekeverését.

München hat mérkőzésnek ad otthont ezen az Európa-bajnokságon, beleértve a pénteki nyitómeccset Németország és Skócia között. A német válogatott június 19-én, Stuttgartban lép pályára Magyarország ellen.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató