2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

A Moszkvai Tőzsde leállítja a dollár és euró kereskedést

A Moszkvai Tőzsde június 13-tól az Egyesült Államok szankciói miatt leállítja a dollár és az euró kereskedését – közölte közleményében a kereskedőház.

„A Moszkvai Tőzsdecsoporttal szembeni amerikai korlátozó intézkedések bevezetésével összefüggésben 2024. június 13-tól a Moszkvai Tőzsde piacain a kereskedés a hatályos szabályoknak megfelelően zajlik:

a devizapiacon és a nemesfémek piacán minden eszközzel kereskednek, kivéve a dollár és euró devizapárokat”

– áll a közleményben.

A részvény- és pénzpiacokon, valamint az SPFI-piacon viszont minden eszközzel folytatódik a kereskedés, kivéve azokat, amelyek elszámolása dollárban és euróban történik. A határidős piacon a helyzet változatlan maradt.

Ahogyan azt a jegybankban is leszögezték, a Moszkvai Tőzsde elleni szankciókat követően a dollárral és euróval kötött ügyletek továbbra is a tőzsdén kívüli piacon lesznek lebonyolítva.

Az összes többi tőzsdei szegmensben és a rubelben és más valutákban kereskedett tőzsdei eszközökön a szokásos módon zajlik majd a kereskedés.

A dollár és az euró hivatalos rubelárfolyamának meghatározásához az orosz jegybank a banki jelentéseket és a tőzsdén kívüli kereskedésből származó információkat fogja felhasználni – közölte a szabályozó hatóság.

Szerdán az amerikai pénzügyminisztérium bejelentette az Oroszország elleni új szankciócsomag bevezetését. A listán szerepel többek között a Moszkvai Tőzsde és leányvállalatai – a Nemzeti Elszámolási Letétkezelő és a Nemzeti Elszámolási Központ – is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató