2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Céikszikszvé: Bakos Bernadett esete a római számokkal

Egy rövid parlamenti felvétel kezdett terjedni az interneten, amelyen az látható, hogy az LMP országgyűlési képviselője a parlament keddi ülésén igen sajátos módon olvasta fel a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. (vagyis: 125.) törvényt az előtte lévő papírról.

Bakos Bernadett egyébként építőmérnökből lett politikus. Diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezte 2017-ben.

A politikai szférába 2019-ben tört be az LMP tagjaként, amikor Kőbányán elindult az önkormányzati választáson, majd a Fővárosi Közgyűlés klímavédelmi és környezetvédelmi bizottság külsős tagja lett.

Később a párt budapesti elnökségének tagjává is megválasztották. 2020 novemberében, Tóth Balázs képviselő halálát követően, Kőbányán önkormányzati képviselő és a költségvetési bizottság elnöke lett.

Bakos Bernadett a 2022-es országgyűlési választáson az Egységben Magyarországért közös listájának 50. helyén indult, az LMP által jelöltek közül negyedikként. Egy összellenzéki megállapodást után vette át mandátumát az alakuló ülést megelőzően, így lett tagja az Országgyűlésnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató