2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Magyar Péter lmbtq-aktivistája is bojkottálja az ATV-t

Bódis Kriszta író és dokumentumfilmes, lmbtq-aktivista a közösségi oldalán írta meg, Magyar Péter hétfői, atv-s exodusa után arra az álláspontra jutott: bojkottálja az ATV-t.

„Tudom, hogy sokan hiányolni fogjátok szerény próbálkozásaimat a Civil a pályánban, de majd találkozunk máshol” – fogalmazott. Bejegyzésében arra is kitért, egyik televízióban sem kapott túl sok nyilvánosságot eddig sem az írói, sem a civil munkája az elmúlt 14 év alatt. „Egyik csatornát se érdekelte a Van Helyed, a filmjeim vagy a könyveim, díjak ide vagy oda, csak néha lettem meghívva érdekes színfoltnak a Civil a pályánba is” – jegyezte meg.
 
Távozása után a Tisza Párt alelnöke, Poloska Peti több Facebook-bejegyzésben is kommentálta a történteket. Ezek egyikében az ATV több munkatársának vallási hovatartozását is részletezte. A posztot később ugyan módosította, de az előzmények között felelhető a listázás. A rendőrség már foglalkozik az üggyel...

Nagy port kavart Magyar Péter távozása

Ahogy arról beszámoltunk, még hétfőn összeveszett Rónai Egonnal az ATV stúdiójában Magyar Péter, miután az Egyenes Beszéd műsorvezetője szembesítette a ténnyel, hányszor hívták néhány hónap alatt. A Tisza párt alelnöke erről tudomást sem akart venni, azt ismételgette, hogy „Mi a kérdés, szerkesztő úr?”, majd kiviharzott a stúdióból. A történtek után portálunk közzétette a tételes bizonyítékokat is arról, hogy Magyar hazudott, amikor azt állította, nem keresi őt az ATV.

„Magyar Péter bemutatkozott”

Magyar fenti megnyilvánulására több közéleti szereplő is reagált. Csintalan Sándor, a csatorna másik állandó vendége úgy kommentálta az eseményeket,hogy 

Na! Magyar Péter bemutatkozott…. ATV Egyenes Beszéd” .

De megszólalt másnap Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke is, aki azt nyilatkozta, „személyes véleményem: úgy vélem, kettős hiba történt: Helytelen volt, hogy Magyar Péter otthagyta az ATV élő műsorát. 

Egy közszereplőnek tűrnie kell a számára kellemetlen kérdéseket is, és válaszolnia is illik. 

Ugyanakkor egy műsorvezető sem minősítheti a csatorna által behívott vendég magatartását „kutyakomédiának”. Ez sértő. Az lett volna célszerű, ha a dosszié átadása után, mely Magyar Péter ATV-s szerepléseit tartalmazta, s melyet Magyar Péter azzal vett át, hogy majd később tanulmányozza, témát váltottak volna...”

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató