2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Melegklubot akart nyitni, pszichiátriára vittek egy pakisztáni férfit

Az ország első melegklubját akarta megnyitni egy férfi Pakisztánban, erre letartóztatták és pszichiátriára küldték – írja a Telegraph.  A férfiról a barátai semmit sem tudnak azóta, nem látogathatják.

A férfi az abbottabadi hatóságoknál nyújtott be kérvényt egy melegklub nyitásához – ez Pakisztán egyik legkonzervatívabb régiója.

Pakisztánban az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat illegális, és akár két évig terjedő börtönbüntetéssel is büntethető, bár ritkán szankcionálják. A homoszexualitást lenézik.

A letartóztatott férfi kérelmében azt írta, hogy a klub „nagy kényelmet és erőforrást biztosítana sok homoszexuális, biszexuális és akár még a heteroszexuális emberek számára is, akik Abbottabadban, vagy úgy általában az ország más részein élnek”.

A kérelmében kihangsúlyozta, hogy a klubban tilos lenne a szexuális kapcsolat létesítése, amire a vendégeket is figyelmeztetnék.

A kérelem kiszivárgott a közösségi médiába, felháborodást váltva ki a politikusok és a helyiek körében egyaránt. A jobboldali Pakisztán Avami Tehrik (PATY) párt vezetője, Naszír Kán Nazír arra figyelmeztetett, hogy „nagyon súlyos következményekkel” járna, ha a klub engedélyt kapna a megnyitásra, egy másik parlamenti képviselő pedig azzal fenyegetőzött, hogy

„benzinnel leönti és felgyújtja az épületet”.

Letartóztatása előtt a Telegraphnak adott interjújában a magát megnevezni nem kívánó férfi úgy nyilatkozott, harcolni fog a homoszexuálisok jogaiért. „Pakisztán legelhanyagoltabb közösségének jogaiért indítottam harcot, és minden fórumon felemelem a hangomat. Ha a hatóságok elutasítanak, akkor bírósághoz fordulok, és remélem, hogy az indiai bírósághoz hasonlóan a pakisztáni bíróság is a melegek javára fog dönteni” – mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató