2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Orbán Viktor: Felháborító és elfogadhatatlan az Európai Unió Bírósága döntése

Felháborító és elfogadhatatlan az Európai Unió Bírósága döntése, hogy Magyarországnak 200 millió euró plusz napi egymillió euró pénzbírságot szabott ki az Európai Unió határainak védelméért. Ezt írta a közösségi oldalán a magyar miniszterelnök. 

Úgy tűnik, hogy az illegális migránsok fontosabbak a brüsszeli bürokraták számára, mint saját európai polgáraik

– szögezte le Orbán Viktor. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Unió Bírósága 200 millió euró (mintegy nyolcvanmilliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert „nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön kihirdetett ítéletében továbbá arra kötelezte Magyarországot, hogy fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegű kényszerítő bírságot, mivel nem teljesítette a bíróságnak a – befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseinek megsértésével kapcsolatban – 2020 decemberében hozott ítéletében foglaltakat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató