2024. július 17. - Elek, Endre
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

35 tonna kokaint foglaltak le a német hatóságok egy hamburgi kikötőben

Rekordmennyiségű, több milliárd euró értékű kokaint foglaltak le a német hatóságok a hamburgi kikötőben - közölte pénteken a düsseldorfi ügyészség szervezett bűnözéssel foglalkozó központi hivatala.

A hatalmas drogfogást még tavaly hajtották végre, most hat embert őrizetbe vettek az üggyel összefüggésben. Hónapokig tartó nyomozás után pár napja házkutatásokat tartottak hét németországi tartományban is, erről részleteket a hatóságok hétfőn készülnek közzétenni egy düsseldorfi sajtótájékoztatón. Észak-Rajna-Vesztfália igazságügyi minisztérium szerint 35 tonna kokainról van szó.

A hamburgi kikötőben az utóbbi években egyre nagyobb mennyiségű csempészett kokainszállítmányokra bukkantak a hatóságok. Különösen emlékezetes volt egy 2021. februári fogás, amikor a vámosok több mint 16 tonna kokaint találtak öt, Paraguayból érkezett konténerben. Ilyen nagy mennyiségű szállítmányt ebből a kábítószerből még nem foglaltak le korábban egész Európában - írja az MTI.

Egyre több kokain érkezik konténerekben Dél-Amerikából Németországba. A hamburgi kikötőben lefoglalt drog mennyisége megháromszorozódott az utóbbi öt évben a hamburgi szenátus májusi közlése szerint.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató