2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Orbán Balázs szerint komolyan kell venniük Magyar Pétert

Orbán Balázs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában nyilatkozott.

„Szerintem azt érdemes nézni, hogy az összeurópai választási mátrixban ez az eredmény mit jelent. A kormány megerősítésként értékeli ezt a választási eredményt” – fogalmazott. Hangsúlyozta: annak ellenére, hogy nehéz gazdasági helyzet, energiaválság, infláció volt, Európa egyik legnagyobb arányú választási győzelmét aratták a kormánypártok. „Azt a felhatalmazást megkapta a kormány, hogy a háború, migráció és az összes európai uniós kérdésben kitartson a következő választásokig” - hangsúlyozta.

Azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Péter vezette Tisza Párt elhozta a külhoni szavazatoknak több mint a felét, és számos vidéki városban és Budapesten is kihívója lett a Fidesznek, Orbán Balázs úgy fogalmazott: azt reméli, hogy egy ilyen karakterű ember nem fog fontos közjogi pozíciót betölteni Magyarországon.

„Természetesen nekünk az a feladatunk, komolyan kell őt venni, komolyan kell venni a pártját. És az a feladatunk, hogy a 2026-os választásokra minél több választópolgárt meggyőzzünk – úgy, ahogy ezt megcsináltuk a 22-es választásokat megelőzően is – hogy érdemes a kormányoldalt támogatni, és érdemes a Fidesz-KDNP jelöltjére szavazni.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató