2024. július 17. - Elek, Endre
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Szabadlábon az antifa terrorista, Ilaria Salis

Lekerült a nyomkövető a Magyarországon bíróság elé állított, de vasárnap Olaszországban EP-képviselőnek választott antifa aktivista lábáról – számol be a hvg.

A magyar rendőrség pénteken 13 órakor eltávolította Ilaria Salis lábáról az elektromos nyomkövetőt, így a mindeddig Budapesten házi őrizetben lévő olasz antifasiszta aktivista szabadon távozhat az országból – írja az olasz Repubblica.

A 39 éves olasz nő tavaly februárban külföldi társaival Budapestre utazott, hogy az itt tartott megemlékező túrára érkezőket bántalmazzák, és ennek során az eseményt megelőző napokban több emberre találomra rátámadtak az utcán. Salis minden bizonnyal két támadásnál volt közreműködő, bár személyesen nem bántalmazta az áldozatokat. Tárgyalása idén kezdődött el.

Több mint százezer bűnpártoló olasznak köszönheti
Salist Olaszországban a Zöldek És Baloldal Szövetsége nevű párt EP-képviselőnek jelölte, és a nő el is nyerte a mandátumot, 175 ezer szavazatot begyűjtve. Ennek nyomán magyarországi ügyvédje, Magyar György indítványt nyújtott be a szabadon engedésére.

A napilap szerint hétfőn már Olaszországban ünnepelheti 40. születésnapját az antifa aktivista.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató