2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Kajak-kenu Eb: hat aranyérmet nyertek szombaton a magyar kajak-kenusok

Összesen hat aranyérmet nyertek szombaton a magyar kajak-kenusok a Maty-éren zajló gyorsasági, para- és SUP Európa-bajnokságon.

Az alábbi versenyzők, párosok és csapatok végeztek az első helyen a szombati napon.

Csipes Tamara (női K-1 1500 m)
Nádas Bence és Tótka Sándor (férfi K-2 2500 m)
Kiss Ágnes és Nagy Bianka (női K-2 2500 m)
Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra (női K-4 4500 m)
Pupp Noémi, Fojt Sára (női K-2 1000 m)
Kiss Blanka, Lucz Anna (női K-2 200 m)

A múlt heti válogató és szétlövés megnyerésével Eb-keretbe és olimpiai csapatba került Kiss Ágnes és Nagy Bianka szegediként duplán hazai pályán versenyzett a Maty-éren, és alaposan meg is hálálták a közönségnek a biztatást.

Bár az 500 méternek az azonos oldalon evező spanyolok vágtak neki a leggyorsabban, a magyarok 250 méternél megelőzték őket és a hajrához érkezve tisztán vezettek. Az utolsó métereken aztán a 18 éves Kiss és a 23 éves Nagy némileg elfáradt, de az előnyük kitartott a célig, így újabb hazai aranyérmet ünnepelhettek a szurkolók – írta az MTI.

A női kajak négyesek versenyében is hét hajó szállt vízre, köztük a Pupp Noémi, Csipes Tamara, Fojt Sára, Gazsó Alida Dóra összeállítású magyar egység. Jól osztották be az erejüket, az óvatos kezdés után a hajrához közeledve már az ő hajójuk orra volt legelöl, és végül a lengyelek és a norvégok előtt mintegy fél hajóhossz előnnyel beérve magabiztos győzelmet arattak.

„Eddig minden idei versenyem jól sikerült, és nagyon örülök, hogy a lányokkal sikerült megszereznem az első nemzetközi érmemet” – mondta Fojt Sára.

„A győzelem volt a célunk, főleg annak fényében, hogy a mezőnyben nem volt olyan négyes, amely az olimpián is indulni fog. Ez a siker jó jel, okosan osztottuk be a pályát” – fogalmazott Gazsó Alida.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató