2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Ferenc pápával viccelődtek a római buziparádén

Az elmúlt hetekben a pápa két alkalommal is beleszállt az lmbtq-közösségbe.

Az aberráltak most "bosszút álltak".

A 30. évfordulóját ünneplő felvonulás szokásos kellékei között így ezúttal a pápa is ott volt mindenhol: virágfüzérekkel díszített kartonpapírfigurákon, csillogó transzparenseken, matricákon, sokan pedig egyenesen Ferenc pápának öltözve érkeztek. Eközben a felvonulás nem hivatalos jelmondatává vált a „Soha nincs elég frociaggine” mondat, ez jelent meg a pólókon, sapkákon, transzparenseken - írja a buziblog.

A 34 éves Daniele Lacitignola, aki hívő keresztény és meleg, egy Ferencet ábrázoló kartonfigurát cipelt. Azt mondta, hogy bár az egyházfő legutóbbi szóhasználata azt sugallhatja, hogy a homoszexuálisokat nem látják szívesen az egyházban, de a pápát mindig szívesen látják a pride-on.

„Ferenc, szívesen látunk a plébániánkon” – állt az egyik transzparensen.

A The New York Times beszámolója megemlíti, hogy a viccelődés mögött azonban ott a rómaiak aggodalma is, hogy a pápa szavai tovább marginalizálhatják az LMBTQ közösséget abban az Olaszországban, amely azon kevés európai ország közé tartozik, ahol nem legalizálták az azonos nemű párok házasságát.

„Olaszországban sokan hallgatnak a pápára és az egyházra, és ez árthat azoknak a családoknak, akiknek meleg gyerekeik vannak” – mondta a 33 éves Basilio Petruzza.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató