2024. július 18. - Frigyes
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Hamarosan sor kerül Biden és Trump első televíziós vitájára

A két jelölt megegyezése alapján két vitára kerül sor, amelynek első felvonását a CNN műsorvezetői, Jake Tapper és Dana Bash moderálják Atlantában.

Joe Biden és Donald Trump előzetes megállapodása alapján június 27-én tartják meg az első elnökjelölti vitát

– emlékeztetett a Portfolio.

A CNN által szervezett esemény különleges szabályokat foglal magában, amelyek célja a vita civilizált mederben tartása.

A két jelölt megegyezése alapján két vitára kerül sor, amelynek első felvonását a CNN műsorvezetői, Jake Tapper és Dana Bash moderálják Atlantában, míg a második vitára szeptember 10-én kerül sor, az ABC csatorna szervezésében.

A 90 perces élő vita során mindkét jelölt ugyanazon a pódiumon lesz jelen. A pódiumhelyeket sorsolással döntik el, és a jelöltek csak egy tollat, egy jegyzettömböt és egy üveg vizet tarthatnak maguknál. A mikrofonok csak akkor lesznek bekapcsolva, amikor a jelölt beszél.

A CNN tájékoztatása szerint a vita alatt két reklámszünet lesz, melyek ideje alatt a kampánystáb tagjai nem léphetnek kapcsolatba jelöltjükkel, ráadásul nem lesz stúdióközönség sem.

A vitára jogosult jelölteknek elegendő számú állami szavazólapon kell szerepelniük ahhoz, hogy esélyük legyen a szükséges 270 elektori szavazat elérésére. Emellett legalább 15 százalékot kell elérniük négy különböző országos felmérésben, így akár a függetlenként induló Robert F. Kennedy Jr. is kvalifikálhatja magát a vitára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató