2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Mbappé is megszólalt: retteg, hogy a jobboldal kerül hatalomra

A francia válogatott csapatkapitánya szerint a "helyzet fontosabb, mint a hétfői, Ausztria elleni meccs".

Bevándorló hátterű csapattársai után a francia válogatott csapatkapitánya, Kylian Mbappé is felszólította honfitársait, hogy vegyenek részt a június 30-án és július 7-én rendezett előrehozott választáson, amelyet az EP-választást követően írt ki Emmanuel Macron francia elnök.

Látjuk, hogy a szélsőségek a hatalom ajtaján kopogtatnak”

– mondta Mbappé, aki szerint a mostani választás a francia történelem meghatározó pillanata.

A Real Madridhoz nemrég aláíró támadó elsősorban a fiatalokhoz szólt. “Egy olyan generáció vagyunk, amely képes lehet változást elérni” – buzdította a fiatal franciákat a csapatkapitány, aki szerint most lehetőségük van formálni az országuk jövőjét.

Mbappé elmondta azt is, hogy szerinte ez a helyzet fontosabb, mint a hétfői, Ausztria elleni meccs az Eb csoportkörének első fordulójában. Hozzátette azt is, hogy a politika nem befolyásolja a francia válogatott esélyeit a kontinensviadalon.

Kylian Mbappé nem nevezett meg konkrét politikusokat vagy pártokat, szemben csapattársával, Marcus Thurammal, aki arról beszélt, hogy meg kell akadályozniuk, hogy a Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés hatalomra jusson. Korábban Dembélé és Thuram is felszólalt a választásokkal kapcsolatban.

A francia fociszövetség arra kérte a média munkatársait, hogy ne tegyenek fel a választásokkal kapcsolatos kérdéseket a játékosoknak, de közölték azt is, hogy tiszteletben tartják a szólásszabadságot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató