2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Szabadon engedték a Fáklya rendezvénye után elfogott két férfit

A gyanúsítottak elfogásáról szerdán számolt be a BRFK, egyben indítványozták előzetes letartóztatásukat is. Információk szerint erre azonban nem került sor, így szabadon engedték a Fáklya rendezvénye után elfogott két férfit - írja a Magyar Jelen.

Ahogy azt megírtuk, egy szélsőbaloldali, kommunista csoport készült a Forradalmi Internaciónálé kikiáltására hétfőn kora este a VIII. kerületi Kesztyűgyár művelődési házban. A rendezvényt a hírek szerint egy hazafias csoport látogatta meg, és dulakodás alakult ki a felek között, mely során egy kommunista könnyű sérüléseket szenvedett.

Feljelentést tettek a rendezvény szervezői ellen

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt folytat nyomozást. Az elkövetők azonosítása és elfogása érdekében külön nyomozócsoport alakult – írta a BRFK még kedden. Szerdán aztán már arról számoltak be, hogy két feltételezett tettest az elkövetéstől számított 24 órán belül elfogtak. Őket gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és a rendőrség kezdeményezte letartóztatásukat. Erről péntekig volt ideje dönteni az ügyészségnek, illetve a bíróságnak.

A Magyar Jelen információi szerint azonban ez végül nem történt meg és a két férfit pénteken szabadon engedték.

Ennek kapcsán kereste a lap a BRFK-t, azonban levelükre nem érkezett válasz. Rákérdeztek arra is, hogy mi lett a sorsa annak a feljelentésnek, melyet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti vezetője tett még a múlt héten a Fáklya rendezvényével kapcsolatban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató