2024. július 13. - Jenő
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon34°24°

A románok bődületes góllal nyitottak, felmosták a padlót az ukránokkal

A labdarúgó Európa-bajnokság során másodszor teltek meg a müncheni stadion lelátói, a német–skót nyitómeccs után Ukrajna és Románia legjobbjai csaptak össze a bajor fővárosban. Az UEFA számtalan alkalommal kinyilvánította, hogy nincs helye a pályán a politikának, az ukránok mégis megengedték maguknak azt a „luxust”, hogy a válogatott minden tagja ukrán zászlóba burkolózva vonuljon fel a himnuszra.

A Ferencvárost BL-csoportkörbe vezető Szerhij Rebrov vezette ukránok jobban is kezdtek, de a románok negyedóra után kijöttek a szorításból, letámadták ellenfelüket, és hibára kényszerítették őket.

A 29. percben a Real Madrid kapusa, Andriy Lunin rossz előreívelésére lecsaptak a sárgamezesek, Stanciu pedig bődületes gólt vert kapásból az ukrán kapuba.

 

A fordulás után hamar megduplázták előnyüket a románok: egy labdaszerzés után lerohanták az ukrán védelmet, ezúttal Marin lőtt remekül, de a gólhoz Lunin hibája is kellett, aki nem tudta kitenyerelni a labdát. Még egy óra sem telt el a találkozóból, amikor egy szöglet után, lesgyanús szituáció végén el is döntötték a három pont sorát a románok.

Keleti szomszédunk 24 év után nyert ismét Eb-mérkőzést, a 2000-es Európa-bajnokságon Angliát verték 3–2-re.

Az E-csoport másik mérkőzését, a Belgium–Szlovákia összecsapást 18 órától játsszák.

Európa-bajnokság 2024, Németország

E-csoport, 1. forduló, München

Románia–Ukrajna 3–0 (1–0)
gólszerzők: Stanciu, Marin, Dragus

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató