2024. július 18. - Frigyes
EUR : 390.9
USD : 357.25
Időjárás ikon35°21°

David Sacks szerint az Oroszországgal kapcsolatos nyugati tévhitek veszélyesek az egész világra

Megszólalt a svájci békecsúcs után az amerikai milliárdos.

A Nyugat Oroszországgal kapcsolatos téveszméi az egész világra veszélyesek - írta David Sacks amerikai vállalkozó és milliárdos az X közösségi hálózaton. 

"A hamis populista Meloni egy alternatív valóságban él, ahol Oroszország elveszíti a háborút. Az európai vezetők katonai konferenciát tartanak, és békecsúcsnak nevezik. Zelenszkij feltétel nélküli megadást követel Oroszországtól, és ezt békeformulának nevezi. Téveszméik az egész világra veszélyesek"

- írta.

A milliárdos így reagált Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek a svájci csúcstalálkozón tett kijelentésére, miszerint ha Oroszország nem fogadja el a csúcstalálkozó végén bejelentett feltételeket, "a Nyugat kapitulációra fogja kényszeríteni".

Oroszország többször kijelentette, hogy a kijevi rezsimnek történő fegyverszállítások akadályozzák a rendezést, közvetlenül bevonják a NATO-országokat a konfliktusba, és "játék a tűzzel". Mint Szergej Lavrov külügyminiszter hangsúlyozta, az Ukrajnába irányuló bármilyen fegyverszállítás az orosz hadsereg legitim célpontja lenne.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató