2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Kiállítják Németországban a lebombázott harkivi stadion lelátóját

Az ukrán labdarúgó-válogatott bemutatkozása előtt Münchenben, az Allianz Arénában, a harkivi stadion lebombázott lelátójának egy darabját állították ki. A háború sújtotta sportlétesítmény pusztulását bemutató installáció célja, hogy felhívja a figyelmet az orosz agresszió okozta károkra.

Ukrajna hétfőn, 15 órakor kezdi meg az Eb-szereplését Románia ellen a müncheni Allianz Arénában, de a mérkőzés előtt még egy figyelemfelhívó kampány is megrendezésre került, tudósít a Telex. 

A megsérült lelátó egy darabját mutatták be a sajtónak; a kék-sárga üléseken jól látszik a háborús pusztítás nyoma, mindegyik székből hiányzik egy kisebb vagy nagyobb rész. 

Elhoztuk egy olyan stadion darabját, amit a 2021-es Eb-felkészülés idején használtunk, és amit az oroszok teljesen leromboltak. Elkezdjük a tornát egy csapattal a pályán, de eközben több millió katona védi Ukrajnát” 

– mondta Andrij Sevcsenko, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke. 

A lelátó egy darabját ezután majd átviszik Düsseldorfba, ahol pénteken a szlovákok ellen lép pályára a Szerhij Rebrov által vezetett ukrán válogatott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató