2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Kitiltanák az orosz zászlókat az ukrán válogatott mérkőzéséről

Korábban több Eb-meccsen is feltűntek orosz zászlók a lelátón.

Ukrajna hétfő délután 15 órakor Románia ellen kezdi meg az Eb-szereplését, az UEFA pedig szeretné megakadályozni, hogy a nézőtéren orosz zászlók legyenek – írja az AP. A szövetség közlése szerint a rendezők elvennék a szurkolóktól az orosz zászlók a müncheni Allianz Arenában rendezett meccsen.

Oroszország az Ukrajna elleni invázió 2022-es kezdete óta nem vehet részt az UEFA versenysorozataiban, azonban az orosz szurkolók vehettek jegyet az Eb-re. Az eddigi mérkőzéseken több alkalommal lehetett orosz zászlót látni a nézőtéren, például a szintén a müncheni stadionban rendezett pénteki nyitómeccsen, amelyen Németország kiütötte Skóciát.

A vasárnap esti Szerbia-Anglia mérkőzésen a szerb szurkolók körében több orosz zászló is jól kivehető volt. Szerbia Oroszország egyik legfontosabb szövetségese Európában.

Korábban a német hatóságok arról adtak tájékoztatást, hogy csak a mérkőzéseken részt vevő nemzetek zászlajait engedélyezik a stadionban és a hivatalos szurkolói zónákban. Ezzel nem csak az orosz zászlókat tiltanák ki, hanem az izraeli és palesztin jelképeket is, amelyek szintén problémákat okozhatnak a Gázai övezetben zajló háború miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató