2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Márki-Zay bemondta: csak a Tisza pártnak kellene indulnia 2026-ban az ellenzéki oldalon

A Telex élő műsorában adott interjút Márki-Zay Péter, aki fölényesen, 55:38 százalékos arányban nyerte a polgármester-választást Hódmezővásárhelyen fideszes ellenfelével szemben.

 

Márki-Zay talán legfontosabb állítása az volt, hogy a 2026-os parlamenti választáson csak egy ellenzéki pártnak kellene indulnia, jelen állás és támogatottság szerint a Tiszának.

Szerinte a Tisza mögött most háromszor-négyszer nagyobb tömeg áll, mint az eddigi ellenzék mögött, és ha Magyar Péter ragaszkodna ahhoz, hogy belépjen a pártjába, akkor megfontolná.

Ezzel együtt szerinte saját pártjára, a Mindenki Magyarországára is szükség van, legalábbis annak a kb. harmincezer embernek (0,6 százaléknak), aki rájuk szavazott, szüksége volt. De előfordulhat, hogy nem indulnak a 2026-os választáson, ami eléggé logikus következménye annak, hogy szerinte csak egy ellenzéki pártnak kellene indulnia.

A hódmezővásárhelyi győzelméről – amihez Lázár felkiáltójellel gratulált, ez szerinte azt jelzi, hogy a miniszter tud viselkedni, ha akar, mert rakhatott volna pontot is a végére – azt mondta: az a teljesítménynek, a helyi önkormányzati sajtónak és a személyes összetevőnek köszönhető, de nem segített a Fidesznek, hogy Orbán nem fogott vele kezet.

Beszélt a baloldali ellenzék vereségéről és Gyurcsányról is, aki szerinte a kudarcból sem fogja levonni az egyetlen lehetséges következtetést, azt, hogy Gyurcsány Ferenc hatalmas teher az ellenzéknek. Azt állította, hogy Gyurcsány 2022-ben azt mondta neki, azt a választást el fogják bukni, és Márki-Zay Péter lesz érte a felelős.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató