2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

A Fővárosi Választási Bizottság elítélte Kamu Geri akcióját

A baloldali városvezető a választási kampány hajrájában ragasztotta át Vitézy Dávid plakátját.

Szentkirályi Alexandra visszalépését követően a regnáló főpolgármester agresszív lejárató hadjáratot indított Vitézy Dávid ellen, és minden fórumon kormánypártisággal vádolta – írja a Magyar Nemzet. 

Ennek jegyében Karácsony Gergely az aktivistái társaságában a Vitézy Dávidot népszerűsítő plakátok rongálásába kezdett, és olyan matricákat ragasztottak rá, amelyen az állt:

Vitézyvel a Fidesz át akar verni. Ne hagyd!

Emellett pedig impresszum nélküli választási plakátok jelentek meg városszerte, amelyeken azzal vádolták meg Vitézy Dávidot, hogy valójában a kormánypárt jelöltje, aki át akarja verni a választókat.

Ezeket a vádakat az LMP főpolgármester-jelöltje elutasította, és a plakátrongálás miatt feljelentést tett a Nemzeti Választási Bizottságnál, illetve a rendőrségnél.

Az ügyben nemrég határozatot hozott a Fővárosi Választási Bizottság, amelyben elítélte Karácsony Gergely akcióját.

A Fővárosi Választási Bizottság három tekintetben (a plakát átragasztása, az impresszum hiánya, a plakátok átragasztásának sugallása) állapított meg jogsértést, és a további jogsértéstől a jogsértőt eltiltotta. Mindkét kifogástevő kérte emellett bírság megállapítását is, ezért a jogsértések megállapítása után a Fővárosi Választási Bizottság a bírság kiszabását vizsgálta meg – írta határozatában az FVB. Hozzátették: a jogsértés esetében pénzbüntetést nem állapítanak meg.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató