2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

A török hírszerzés segített megakadályozni egy újabb terrortámadást Moszkvában

A török hírszerzés beavatkozásának köszönhetően sikerült megakadályozni egy Moszkva elleni újabb iszlamista terrortámadást – írja a török Hürriyet és az orosz TASzSz hírügynökség.

A támadást az Iszlám Állam horaszáni szervezete hajtotta volna végre, ugyanaz a radikális iszlamista frakció, amely a Crocus City Hall elleni merényletet szervezte meg március végén.

A terroristák ezúttal egy bevásárlóközpontot akartak megtámadni, de a török hatóságok leadták a drótot az oroszoknak, akik időben tudtak intézkedni.

Az információt onnan szerezték meg az isztambuli hírszerzők, hogy kihallgatták azokat az ISIS-tagokat, akik januárban az isztambuli Szent Mária templom ellen hajtottak végre támadást.

Törökország a NATO egyik legerősebb országa, de rendszeresen próbálnak egyfajta mediátor szerepben dolgozni az orosz-ukrán háború kapcsán. Miközben igyekeznek tárgyalásokat folytatni Moszkva és Kijev közt, török hadiipari cégek fegyverekkel látják el az ukrán hadsereget, török magánvállalkozók pedig segítenek az orosz gazdaságnak a nyugati szankciók kijátszásában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató