2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Bartus: Gyurcsánynak semmiképp nem szabad most lemondani

Az Amerikai Népszava főszerkesztője rottyon van.

„Az EP-választáson bekövetkezett vereség után először, megszólalt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A magát sajtónak nevező ellenzéki média a szokásos módon cinikusan és gúnyosan fogadta, ahogy az elmúlt 14 évben mindig, ha a demokratikus ellenzék bármit tett vagy mondott. Míg a fideszes Magyart nem érheti bírálat semmiért.

Pedig az korrekt dolog, ha egy párt elnöke az elszenvedett vereség után elmondja, hogy elemzik és értékelik a történteket, keresik az okokat, tisztázzák a felelősséget, és megígéri a nyilvánosságnak, hogy az önvizsgálat eredményéről és a döntéseikről beszámol. Mindenki arra harapott rá, természetesen, hogy elvileg felmerülhet a párt elnökének lemondása is.

(...)De a legfőbb oka annak, hogy Gyurcsánynak most semmiképpen nem szabad lemondani, az Magyar Péter, a reformfideszes messiás. Gyurcsány az egyetlen, aki a pártjával ellene állhat, megmentheti a maradék pluralizmust, baloldaliságot, demokratikus ellenzékiséget. Mert Magyar Péter nem demokrata, azt mondani sem kell, s nem szabad engedni neki.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató