2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Németh Nándor ezüstérmes 100 méter gyorson

Milák Kristóf hatodikként zárt.

Németh Nándor egyéni csúccsal ezüstérmet nyert szerdán 100 méter gyorson a belgrádi úszó-Európa-bajnokságon.Az előzetes eredmények alapján óriási döntőre lehetett számítani, mivel a legjobb idővel a korábbi világcsúcstartó román David Popovici várta a futamot, a hazaiak kedvencét, Andrej Barnát és a világbajnoki bronzérmes Németh Nándort csak egy századmásodperc választotta el, a negyedik Milák Kristóf pedig olimpiai szintet érő teljesítménnyel került be.

Féltávnál Németh fordult elsőként, Popovici azonban a második hosszon ellépett, és a világcsúcstól mindössze nyolc századra elmaradva diadalmaskodott. Németh egyéni csúccsal, Milák országos rekordjától mindössze két századdal elmaradva, 47.49 másodperccel lett második, a 200 méter pillangó olimpiai bajnoka, Milák 48.41-gyel hatodikként zárt.

“Továbbra is értetlenül állok az egész előtt, azért is vállaltam erre az Eb-re csak ezt a számot és két váltót, hogy ne vigyem túlzásba és hétfőtől bele tudjak állni azokba az edzésekbe, amik az időszaknak megfelelnek. Nagyon boldog vagyok, nyilván a cél, hogy ebből még lefaragjunk, elvileg a formába hozásnál néhány tizedet ilyenkor még lehet szerezni” – nyilatkozta Németh, aki az elmúlt két hónapban többször is betegséggel küszködött, és saját elmondása szerint közel sem százszázalékos állapotban érkezett a kontinensviadalra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató