2024. július 24. - Kincső, Kinga
EUR : 390.17
USD : 358.68
Időjárás ikon30°20°

Rettegnek a német hatóságok a magyar szurkolóktól - 2500 rendőr lesz a meccsen

Több mint 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot délután Stuttgartban a német-magyar csoportmérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A város hatóságainak keddi tájékoztatása szerint a rendőrség és európai szövetség (UEFA) a részben “erőszakos” magyar szurkolók miatt magas rizikófaktorú meccsként sorolta be a találkozót.

Ez különleges előkészületeket von maga után - jelentette ki Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere, aki 15-20 ezres vendégtáborra számít Stuttgartban.

Az egyes szurkolói csoportokat a hatóságok külön kísérik a stadionhoz, és a vonulásokat lépcsőzetesen indítják majd el a belvárosból.

A magyar hívek a középső várkertben (Mittlerer Schlossgarten) gyülekeznek, a hazai szurkolók pedig két kilométerrel arrébb, a városi parkban (Stadtgarten). A rendfenntartók közleménye szerint ha mégis rendbontásokra, összecsapásokra kerülne sor, akkor a rendőrök “erős és robusztus fellépéssel, gyorsan és célirányosan avatkoznak közbe, és csillapítják le a kedélyeket”.

A dpa hírügynökség megjegyezte, hogy a 2021-es Eb-n a két csapat 2-2-vel zárult csoportmérkőzésén radikális vendégszurkolók homofób feliratokat emeltek a magasba. Szombaton, a kölni Svájc-Magyarország (3-1) meccs viszont békésen zajlott le.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató