2024. július 13. - Jenő
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon34°24°

Támad a Der Standard, mert az MCC bécsi egyeteme nem tűzte ki a szivárványzászlót az LMBTQ-lobbi ellenére sem

Júniusban, a „Pride hónapjában" nem lobog a szivárványzászló a bécsi Modul Egyetem bejárata előtt, a Der Standard lejárató cikke szerint erről az intézmény tavaly május óta többségi tulajdonosa, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehet.

Az egyetem rektora, Karl Wöber rámutatott, a tizenhét évvel ezelőtti alapítás óta soha nem tűzték ki a szivárványzászlót. Szigorú házirend van érvényben a zászlókkal kapcsolatban, feketét halál esetén, a piros-fehér-pirosat nemzeti ünnepen tűzik ki, ő pedig ragaszkodni szeretne a hagyományokhoz.

Az osztrák liberális lap azt is az MCC szemére veti, hogy röviddel az intézmény átvételét követően „szélsőjobboldaliak” tették be az lábukat az egyetemre.

A lapot tehát nagyon zavarja, hogy miközben az osztrák egyetemeket ellepték a szivárványzászlók, addig a magyar többségi tulajdonos és az egyetem vezetősége sem engedett az LMBTQ-lobbinak, és kitartott az intézmény alapítása óta érvényben lévő szabályai mellett.

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumának elnöke, Orbán Balázs is reagált a Der Standard állításaira: „EGYETEM [ëgyetëm] főnév -et, -e [ë, e]. „1. Bizonyos tudományok v. tudományágak tanításával és kutatómunkával foglalkozó, gyak. karokra tagolt felsőoktatási intézmény” (A magyar nyelv értelmező szótára).

Meglepő módon nem az identitáspolitika és a genderpropaganda színhelye."

A Nyugaton tomboló „tolerancia" kapcsán érdemes felidézni, hogy Ausztria szomszédságában, Németországban az állami pénzből működő akadémiai alapítvány vezetősége megijedt egyetlen liberális újságírótól, ezért nem engedte, hogy ösztöndíjasa, a Magyarországgal értékközösséget vállaló Werner J. Patzelt professzor a konzervativizmusról tartson előadást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató